Foc Inca celebra el seu 50è aniversari

Foc Inca celebra el seu 50è aniversari

GRUPO FOC

Alumnes i exalumnes que fomaren part del grup cristià del col·legi Pureza de María, Foc, es congregaren a l’escola per commemorar els 50 anys de la seva creació.

La idea de Foc va néixer al col·legi de Barcelona el 16 d’octubre de 1970 com a resposta a la petició d’alguna cosa nova i renovadora que feren en aquell moment les alumnes que tenien la il·lusió de pertànyer a un grup. Tot això es produí per la crisi que es va generar a Espanya en els anys 1967-1970, que va donar lloc a la desparició de les Congregacions marianes de les nostres escoles. Com a exigència es va agafar el decàleg de les Montañeras i els elements del moviment Scout, i així va sorgir el nou moviment de Foc, sempre en al·lusió al llum que ens il·lumina en el nostre camí.

Així, per commemorar aquesta efemèride, a Inca es va organitzar una trobada el dissabte 7 de març. L’acte va començar amb una celebració a la capella i amb la renovació del compromís de Foc. En acabar l’eucaristia, es varen poder escoltar diferents missatges de les germanes que s’han encarregat del moviment de Foc a Inca. A través de vídeos, cartes i missatges llegits, totes hi foren presents d’alguna manera.

Després, per acabar, baixaren al menjador, on es varen brindar els 50 anys amb un pastís. També es va aprofitar per recordar experiències a través de les fotos que es varen aconseguir reunir per a aquest dia tan especial. Els antics membres i els actuals comentaren els seus records i experiències viscudes i varen poder veure els canvis que ha sofert durant aquests 50 anys, encara que l’essència sempre hi perdura.

Finalment, i com a colofó de l’acte, feren un joc de preguntes que s’havien de contestar segons l’experiència viscuda a Foc.

Va ser un acte molt agradable que va fer veure com marca tota una vida el fet d’haver estat membre de Foc, una experiència que sempre ve a la memòria per afrontar la vida i tirar endavant. Per acabar d’arrodonir aquesta celebració, diferents membres es reuniran a Madrid per participar en el Minillar d’exalumnes de Foc de totes les escoles d’Espanya. Concretament, tindrà lloc a la Casa d’Espiritualitat del Verbum Dei en Loeches del divendres 27 al diumenge 29 de març.

Foc: sempre més i millor!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.