Projecte d’escacs a educació infantil i primària

Projecte d’escacs a educació infantil i primària

Aquest curs, els alumnes d’Educació Infantil i els de primer i segon de primària han començat a treballar amb el projecte “Ajedrez en el aula”.

 

Aquest projecte defineix el joc dels escacs com un gimnàs mental, en el que els infants desenvolupen el pensament, l’atenció i la concentració.  Visualitzar, memoritzar i solucionar problemes són també algunes de les habilitats mentals que es treballen en totes les sessions. A més, els escacs permeten que es desenvolupin habilitats socials i valors, com el respecte als companys i les seves idees, que més envant beneficiarà el treball en equip. Tractar els companys amb amabilitat, cortesia i aprendre a guanyar i a perdre, mantenint una actitut correcta en tot moment, és tan important, o més, que conèixer el moviment de les peces o ser capaç de desenvolupar estratègies de joc.

 

A través de les rutines i dinàmiques que es treballen a cada sessió, els nins i nines van adquirint cada vegada major autonomia, augmentant així la seva autoestima. Aprenent dels seus errors, es van fent més responsables dels seus propis actes, essent conscients de la importància de pensar abans d’actuar i de no fer-ho de manera impulsiva, ja que tant al joc dels escacs com en el dia a dia, ens pot dur conseqüències negatives.

 

Tant alumnes com mestres estam molt engrescats amb aquest nou projecte i amb aquest nou mètode d’aprenentatge que ens està aportant gran quantitat d’oportunitats de creixement mental.

 

Un dels nostres reptes com a docents és acompanyar els infants en el seu desenvolupament integral i està clar que el projecte d’”Ajedrez en el aula” ens ofereix múltiples eines que ens poden ajudar en aquesta tasca tan important.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.