Pureza de María d’Inca difon missatges de pau pel poble

palomas de papel

Pureza de María d’Inca difon missatges de pau pel poble

Els alumnes del col·legi Pureza de María d’Inca celebraren el dijous 30 de gener el Dia escolar de la no violència i la pau, declarat així per la Unesco el 2003 en record de l’assassinat del pacifista Mahatma Gandhi.

Per commemorar aquest dia, els dies previs a la celebració, cada curs va reflexionar sobre la pau al món i a partir d’aquestes reflexions els alumnes prepararen un manifest i diferents missatges de pau que varen ser repartits i llegits a diferents institucions i escoles de la ciutat.

 

Així, els infants de 2 i 3 anys sortiren al pati de la façana de l’escola per penjar-hi coloms amb diferents missatges.

La classe de 4 anys va visitar l’escola de Santo Tomás de Aquino, on foren rebuts pels també alumnes de 4 anys. Allà pogueren intercanviar les diferents activitats i missatges que havien preparat amb el tema de la pau.

Els nins de 5 anys anaren a l’escola de La Salle, on feren entrega d’un colom com a símbol d’aquest dia.

Pel que fa a Primària, la classe de primer va anar a l’IES Pau Casesnoves i els de segon visitaren el centre de salut de Son Amonda.

Tercer de Primària va anar a l’Ajuntament, on reberen una càlida acollida. Fins i tot varen poder pujar a la balconada del Consistori, on hi ha el despatx del batle. Els de quart de Primària anaren a veure els petits de la guarderia Gent Menuda. Finalment, els de 6è anaren a Sant Francesc. L’església va ser el lloc escollit on poder llegir el manifest. A més, participaren en la trobada que es va organitzar a la parròquia de Santa Maria la Major.

Els alumnes de Secundària també prepararen el seu propi manifest amb diferents reflexions, que pogueren llegir a diversos espais d’Inca.

D’aquesta manera, primer d’ESO va anar a la biblioteca i al centre de salut del Blanquer. Al claustre de Sant Domingo pogueren llegir el seu manifest i n’entregàren una còpia al bibliotecari, com també feren posteriorment deixant el manifest als facultatius responsables.

Els de segon d’ESO arribaren fins a les piscines municipals i a la residència de la tercera edat. Tercer d’ESO va anar al centre Joan XXIII, on foren rebuts per alguns alumnes d’aquesta escola i intercanviaren les diferents activitats que havien preparat per a aquest dia. A més, dugueren el manifest a l’hospital de Sant Joan de Déu perquè qui volgués el pogués llegir. Finalment, els estudiants de 4t d’ESO anaren al Museu del Calçat i a la Policia Local, on aprofitaren per visitar les instal·lacions.

Per acabar aquesta jornada, l’horabaixa els alumnes de Primària i de Secundària es reuniren al claustre de l’escola per pregar tots junts a favor de la pau i llegiren el manifest amb els clams per aconseguir un món sense violència.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.