Foc Inca participa en el Minillar a Benaixeve

Foc Inca participa en el Minillar a Benaixeve

El Minillar és el viatge que fan els alumnes que pertanyen al grup religiós de Foc de Pureza de María de tot Espanya. Aquest viatge es divideix en dos grans grups: els nins i nines a partir de 3r d’ESO fan un curs de formació per arribar a ser una bona ‘brasa’ (monitors), mentre que l’altre grup està compost pels alumnes de 5è i 6è de Primària i els de 1r i 2n d’ESO, que duen a terme molts de tipus d’activitats.

Aquest viatge va començar dia 4 de desembre migdia amb l’arribada de tots els grups de Foc al col·legi Pureza de María del Grau. Més tard es varen dirigir cap a Benaixeve, on passaren la resta dels dies.

L’endemà els va acompanyar la pluja i això va dificultar les activitats que havien de fer les ‘chispas’ i els ‘destellos’ (alumnes de 5è i 6è de Primària i els de 1r i 2n d’ESO), però no les de les ‘brasas’, ja que varen estar dins una habitació aprenent les diferents dinàmiques de grup i com resoldre els conflictes que poden sorgir a les seves ‘patrullas’ (grup de nins dels quals s’encarreguen). Aquell vespre varen començar els focs de campament, que consisteixen que cada Foc representa una obra de teatre o fa un ball de qualsevol tema amb la finalitat de passar-ho bé i de presentar-se.

Al tercer dia varen continuar fent les activitats que estaven assignades, com per exemple una multiaventura per a les ‘chispas’ i els ‘destellos’. Després de tanta activitat per als nins, va tocar anar a dinar tots plegats. Més tard varen cantar junts diferents cançons de Foc. ”.

El penúltim dia els grans varen gaudir de les activitats de les multiaventures i els petits es prepararen per a la Festa del Compromís. Tots es varen reunir i, rient, varen preparar unes coreografies que després varen haver d’ensenyar a la resta. Fou un dels moments més graciosos, però va durar poc perquè l’endemà tocava el compromís.

Tots ben descansats es varen arreglar i varen anar a berenar junts. Després varen celebrar el compromís, que va ser un moment molt important. Més tard es varen acomiadar fins al proper campament.

 

Margalida Ramis Benejam, Juan Ramón i Francisco Javier Domínguez Vidal

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.