Gaudint de l’experiència a IB3 Ràdio

Gaudint de l’experiència a IB3 Ràdio

Els alumnes de 2n d’ESO varen visitar el passat dijous dia 22 les instal·lacions d’IB3 Ràdio per conèixer de primera mà tot el que es necessita per fer un programa.

Enguany als al·lots de 2n d’ESO els ha tocat fer com a projecte interdisciplinari un programa de ràdio. Durant tot el primer trimestre hi han estat treballant i amb la visita acabaren de concretar les passes a fer. A més, aquestes setmanes ja el podran emetre per als companys de la seva classe.

Per fer la visita, agafaren el tren fins a Palma i després caminaren fins a IB3 Ràdio. En arribar, primer berenaren i després va començar la visita.

A IB3 Ràdio ens va rebre Maria Antònia Garí, que va donar-los una breu explicació de les ràdios en general i, llavors, més concretament de la ràdio pública. Els estudiants es dividiren en dos grups per entrar a les instal·lacions.

Primer de tot entraren a la part de redacció, que era una sala amb molts d’ordinadors i molta gent treballant per preparar els diàlegs i els guions que es xerrarien als diferents programes. Sobretot se’ls va insistir en la importància del temps en una ràdio, perquè si es deixa de xerrar durant dos segons a una ràdio, els oients pensen que no va bé i canvien d’emissora.

Després anaren a veure diferents estudis, que eren sales insonoritzades. Així mateix, varen poder veure en directe el programa ‘El Dia’, el magazín dels matins. Allà varen comprovar com ho feien per dir-se les coses, els canvis que hi podia haver i com es comunicaven amb el tècnic. Fins i tot un company va poder participar-hi i saludar en nom de tots.

Per aprofitar la visita a Palma, els al·lots gaudiren de temps lliure i anaren a dinar a diferents llocs de la plaça Major i voltants. A més, els sobrà temps per passejar i anà de compres.

Ja, finalment, es dirigiren cap a l’estació. Mentre no arribava el tren, varen jugar al parc de les Estacions.

Va ser un dia molt divertit, varen gaudir de la companyia dels companys i professors. Una experiència molt agradable i constructiva.

Aina Cànaves

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.